מתכון לפאד-תאי קלאסי

המאכל התאילנדי המפורסם והאהוב ביותר! פשוט להכנה, משרה תחושה של שובע ללא ״כבדות״, ומערב בתוכו טעמים חמצמצים-מתקתקים. על בסיס אטריות אורז, ביצים, עם טופו, עוף או בשר – איך שלא תהפכו (או תקפיצו) את זה – הפאד תאי הוא מאכל מושלם שכולם אוהבים


מצרכים להכנת המנה:

(2-3 סועדים)

  • חבילת אטריות אורז 200-300 גרם
  • 200-300 גרם עוף (ניתן להשתמש גם בעוף או בקר)
  • ביצה טרופה
  • גזר גדול
  • ⅓ כרוב לבן
  • גבעול בצל ירוק
  • שמן לטיגון


להכנת הרוטב:

  • 2 שיני שום 
  • קוביית ג'ינגר 2 סמ על 2 סמ
  • 4 כפות סויה
  • כף תמרהינדי
  • מעט שבבי צ'ילי
  • 3 כפות מירין / סילאן
  • ⅓ כוס מים


על המנה:

  • חופן בוטנים שבורים
  • צרור נבטים טריים
  • מעט כוסברה קצוצה
  • 1 ליים / לימון חתוך לחצאים


הוראות הכנה:

  1. משרים את האטריות במים קרים לפחות לחצי שעה – עד לריכוך שלהן.
  2. חותכים את כל המרכיבים ומסדרים בקערות נפרדות – חותכים את הכרוב, הבצל והגזר לרצועות דקיקות. חותכים קוביות עוף או טופו לפי הטעם האישי.
  3. מכינים את הרוטב בסיר קטן/קלחת – מגרדים את הג'ינג'ר ושיני השום בפומפיה, מוסיפים את הצ'ילי + כף שמן ומחממים כדקה על אש קטנה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
  4. מחממים ווק על אש גבוהה, עם כף שמן ומוספים את הטופו/עוף עד לבישול מלא והזהבה – כשמוכן להסיר מהאש ולהניח את תכולת ההוק בצד בקערה או בצלחת.
  5. הווק יוצא לסיבוב שני! יש לחמם כף שמן נוספת ולהוסיף את הביצים הטרופות מבשלים עד שנראה כמו חביתה מקושקשת וכשמוכן מוסיפים לקערת הטופו/עוף מהסעיף הקודם.
  6. הווק יוצא לסיבוב שלישי! מוסיפים את הגזר והכרוב ומקפיצים אותם עד להזהבה – כ3-4 דקות.
  7. מוסיפים את האטריות, הרוטב והבצל הירוק ומערביים היטב על אש בינונית.
  8. שופכים לווק את הביצה והטופו/עוף ומערבבים, סמיכות הרוטב תלויה בכם, תרגישו חופשי לאזן אותה באמצעות מים.
  9. מעבירים את תכולת ההוק לקערת הגשה – מפזרים מעל שברי בוטנים, נבטים , כוסברה וחצי לימון – Dinner Is Ready!

 

בתאבון อร่อย!

אולי תצטרכו

לקוחות יקרים

ההזמנות שהתקבלו ויתקבלו החל מהיום (16/04/2024) בשעה 10:00 יסופקו לאחר חג הפסח.

תודה על ההבנה.

לקוחות יקרים

ההזמנות שהתקבלו ויתקבלו החל מהיום (16/04/2024) בשעה 10:00 יסופקו לאחר חג הפסח.

תודה על ההבנה.

דילוג לתוכן