המאכל התאילנדי המפורסם והאהוב ביותר! פשוט להכנה, משרה תחושה של שובע ללא ״כבדות״, ומערב בתוכו טעמים חמצמצים-מתקתקים. על בסיס אטריות אורז, ביצים, עם טופו, עוף או בשר – איך שלא תהפכו (או תקפיצו) את זה – הפאד תאי הוא מאכל מושלם שכולם אוהבים
מצרכים להכנת המנה:
(2-3 סועדים)
- חבילת אטריות אורז 200-300 גרם
- 200-300 גרם עוף (ניתן להשתמש גם בעוף או בקר)
- ביצה טרופה
- גזר גדול
- ⅓ כרוב לבן
- גבעול בצל ירוק
- שמן לטיגון
להכנת הרוטב:
- 2 שיני שום
- קוביית ג'ינגר 2 סמ על 2 סמ
- 4 כפות סויה
- כף תמרהינדי
- מעט שבבי צ'ילי
- 3 כפות מירין / סילאן
- ⅓ כוס מים
על המנה:
- חופן בוטנים שבורים
- צרור נבטים טריים
- מעט כוסברה קצוצה
- 1 ליים / לימון חתוך לחצאים
הוראות הכנה:
- משרים את האטריות במים קרים לפחות לחצי שעה – עד לריכוך שלהן.
- חותכים את כל המרכיבים ומסדרים בקערות נפרדות – חותכים את הכרוב, הבצל והגזר לרצועות דקיקות. חותכים קוביות עוף או טופו לפי הטעם האישי.
- מכינים את הרוטב בסיר קטן/קלחת – מגרדים את הג'ינג'ר ושיני השום בפומפיה, מוסיפים את הצ'ילי + כף שמן ומחממים כדקה על אש קטנה תוך כדי ערבוב. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
- מחממים ווק על אש גבוהה, עם כף שמן ומוספים את הטופו/עוף עד לבישול מלא והזהבה – כשמוכן להסיר מהאש ולהניח את תכולת ההוק בצד בקערה או בצלחת.
- הווק יוצא לסיבוב שני! יש לחמם כף שמן נוספת ולהוסיף את הביצים הטרופות מבשלים עד שנראה כמו חביתה מקושקשת וכשמוכן מוסיפים לקערת הטופו/עוף מהסעיף הקודם.
- הווק יוצא לסיבוב שלישי! מוסיפים את הגזר והכרוב ומקפיצים אותם עד להזהבה – כ3-4 דקות.
- מוסיפים את האטריות, הרוטב והבצל הירוק ומערביים היטב על אש בינונית.
- שופכים לווק את הביצה והטופו/עוף ומערבבים, סמיכות הרוטב תלויה בכם, תרגישו חופשי לאזן אותה באמצעות מים.
- מעבירים את תכולת ההוק לקערת הגשה – מפזרים מעל שברי בוטנים, נבטים , כוסברה וחצי לימון – Dinner Is Ready!
בתאבון อร่อย!